Foto’s van trainingsdagen

Voetbal 2 daagse 2016

Op donderdag 20 en Vrijdag 21 oktober was er voor het eerst in het bestaan van de voetbalschool een meerdaagse activiteit, namelijk een voetbal 2 daagse. Dat houdt in dat er twee dagen lang allemaal leuke en leerzame voetbal onderdelen worden gegeven. De dagen beginnen om half 10 en eindigen om 15:00 uur.

Donderdag 20 oktober bestond uit een ochtend training. Elke training had zijn eigen thema en zo kwamen alle voetbalfacetten aan bod. Na deze intensieve ochtend training was er een gezamenlijke lunch in de kantine van Oranje Nassau. Nadat iedereen tijdens deze lunch weer was bij gekomen en weer bomvol zat met energie kon het middag programma beginnen. Dit bestond uit een training met verschillende afwerkvormen en de dag werd afgesloten met een toernooi. Tijdens dit toernooi kon je punten verdienen als individu en kwam er aan het einde van de dag een winnaar bij groep oud en groep jong. Beide winnaars hadden een mooie prijs verdient en na het uitreiken hiervan konden alle deelnemers op naar huis om bij te komen voor de voetbaldag van morgen.

Vrijdag 21 oktober. Niet zomaar een dag, 21 oktober 2015 was namelijk de dag dat Voetbalschool De Aftrap werd opgericht. Vandaag precies een jaar later is het dus een jubileum. Het een jarig bestaan. Dit kan je natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Vandaar ook een aangepast programma. In de ochtend werd er door alle deelnemers weer fanatiek getraind. Om 12 uur stond er een feestelijke lunch klaar met broodjes knakworst. De lunch was minder rustig en relaxt als normaal, want op het hoofdveld liepen medewerkers van Feestverhuur Groningen om het middag programma op te bouwen. Zei zetten een springkussen, stropdasje schieten, gat schieten, schietschrijf, snelheidsmeter en jeu de voetbal neer. Deze spellen waren niet alleen voor de deelnemers van de Voetbal 2 daagse, maar ook voor alle andere kinderen en ouders die op het feest af kwamen. Een heuse voetbal instuif.

Ondanks de regen had iedereen veel plezier en kwam de finale van het snelheid schieten al eerder dan verwacht. De beste 2 deelnemers namen het tegen elkaar op. Degene met het hardste schot ontving een mooie prijs. En nou is het op zoon dat ook belangrijk om de wat mindere voetballers die misschien soms nog wel harder werken als de betere voetballers te belonen. Van beider groepen was er ook iemand met het zachtste schot. Deze twee (toevallig meiden) kregen een echte Loekie knuffel en het verlies wat te verzachten. Nadat alle prijzen waren uitgereikt en alle handen waren geschut was de voetbal 2 daagse alweer ten einde.

Twee super leuke dagen met zeer enthousiaste kinderen. Veel geleerd en heel heel veel gevoetbald. Het was een groot feest. Op naar het 2 jarig bestaan.

Trainingsdag 4 maart 2016

In eerste instantie was de planning om de gehele dag buiten te voetballen, maar door de slechte weersvoorspellingen is er besloten om vlak voor deze trainingsdag toch maar een zaal te reserveren voor de middag. De ochtend was redelijk koud, maar wel droog. Prima weer dus om lekker fanatiek te gaan trainen. De training werd gestart met een warming up bestaand uit verschillende loopvormen door de loopladders. Voor de meesten een nieuw en redelijk lastig onderdeel, maar dat maakte het juist wel leuk. Nadat iedereen goed warm was werd er begonnen met het trainen met bal. Dit werd in verschillende oefenvormen gedaan. Een pingelvorm, mikvorm, en wedstrijdvorm. Nadat er alweer 90 minuten was getraind werd er door de deelnemers en trainers opgeruimd om vervolgend met zijn allen te gaan lunchen in de kantine van CVV oranje Nassau.

Na de lunch stonden er enkele vrijwilligers klaar met de auto om alle 13 deelnemers en  3 trainers naar sporthal De Weijert te brengen. Hier werd in twee groepen een training afgewerkt om vervolgens de dag af te sluiten met een partij spel. Alle deelnemers en trainers werden door elkaar gehusseld en daaruit kwamen twee gelijkwaardige teams. Na een uur lang partij te hebben gedaan was het alweer 3 uur en was de trainingsdag voorbij.

Na een korte afsluiting werden alle deelnemers weer opgehaald door de ouders. Ondanks het koude en slechte weer was het weer een heerlijke voetbaldag met veel plezier en leerzame momenten.

Trainingsdag 21 December 2015

Een voetbaldag met heel veel verschillende onderdelen op sportpark Coendersborg. De 23 deelnemers begonnen de dag met een 90 minuten durende training. Tijdens de trainingen werd er geoefend op het dribbelen en drijven, aan en meenemen van de bal, maar vooral ook op het verdedigen en aanvallen.

Na een heerlijke lunch bestaand uit pannenkoeken en fruit had iedereen weer voldoende energie opgedaan om het middag programma in te gaan. Voor de oudere jeugd (E en D pupillen) bestond de middag uit voetvolley. Aangezien het voetvolley wel enige oefening vergt werd en eerst wat getraind en geoefend. Daarna werd er een toernooitje gespeeld.

De jongste jeugd (F pupillen) waagden zich aan een spellencircuit. Tijdens dit circuit werd er in 2 groepen een rondje gedaan langs alle spellen. Aan het einde van de middag werd er afgesloten in de kantine van CVV Oranje Nassau. Alle deelnemers die mee deden aan het spellen circuit kregen een certificaat met hun aantal punten erop en voor iedereen was er een ski buff met logo van de voetbalschool.

Het was een leuke dag met als hoogtepunt het voetvolley voor de oudere jeugd. Een onderdeel die men niet of nauwelijks speelt en daardoor super leuk werd gevonden.

Trainingsdag 21 oktober 2015

Vandaag was het dan zover. De eerste activiteit van Voetbalschool De Aftrap. Maar liefst 54 kinderen hadden zich aangemeld. Door dit overweldigend aantal deelnemers stonden er s ochtends vroeg 8 trainers klaar om de dag in goede banen te leiden en de kinderen als betere voetballer naar huis te laten gaan, als dat ze gekomen zijn..

Een trainingsdag waarbij zowel in de ochtend als de middag een 90 minuten durende training op het programma stond. In de ochtend werd er voornamelijk getraind op de basistechnieken (passen, aannemen, kappen draaien) en in de middag werden er verschillende oefeningen gedaan richting de goal, waarbij het voornamelijk ging om het scoren in verschillende situaties. Tussen de middag werd en door de deelnemersgroep en trainersgroep geluncht in de kantine.

Aan het einde van de dag werd de groep in twee kleine groepen gesplitst. Met de jonger jeugd (F pupillen) werd er onderling een wedstrijd gespeeld en met de ouder jeugd (E, D pupillen) werd er een 4 tegen 4 toernooi gespeeld met individuele winnaar. Dat houdt in dat er 4 tegen 4 wedstrijden worden gespeeld en alle deelnemers elke keer andere teamgenoten en tegenstanders hebben. Ze verdienen elke wedstrijd punten voor hunzelf als individu en daaruit komt 1 winnaar.

Tegen 3 uur waren alle voetbal onderdelen afgelopen en kon in de kantine van CVV Oranje Nassau de prijsuitreiking en afsluiting beginnen. De winnaar van het 4 tegen 4 toernooi is geworden: Thian de Jonge. Als dank voor deelname kregen alle deelnemers een rugtas voorzien van het logo van Voetbalschool De Aftrap. Een super leuke en leerzame voetbaldag. Hopelijk volgen er nog velen.

Kledinglijn

© Copyright - Strik Design